Solfilm skyddar mot farlig strålning


Kan glas i bilrutor blockera UV-ljus och IR-strålning?

Bilfönsterglas kan blockera en del UV-ljus och IR-strålning, men skyddsnivån beror på typen av glas och dess tjocklek. Vanligt glas blockerar mest UVB-strålning men låter en betydande mängd UVA-strålning passera. De flesta bilfönsterglas är gjorda av härdat glas, som är designat för att vara splittringsbeständigt och kan blockera viss UV-strålning. Det är dock inte särskilt effektivt för att blockera IR-strålning, varför bilinteriörer kan bli ganska varma under soliga dagar. 

Exponering för UV-ljus kan ha både positiva och skadliga effekter, och det är viktigt att skydda sig mot överexponering genom att använda solskyddsmedel, skyddskläder och att undvika direkt solljus mitt på dagen.


Hur skyddar solfilm  mot skadlig strålning från solen?

Solfilm fungerar genom att blockera en del av det inkommande ljuset som passerar genom ett fönster. Detta inkluderar både UV-strålning och IR-strålning.

De flesta solfilmer har speciella tillsatser som hjälper till att absorbera eller reflektera UV-strålning, vilket kan hjälpa till att skydda människor och föremål från de skadliga effekterna av långvarig exponering för UV-ljus. Detta inkluderar att minska risken för hudskador, blekning av tyger och nedbrytning av andra material.

Dessutom kan solfilm också blockera en betydande del av IR-strålningen, som är ansvarig för mycket av värmen som kommer in i en byggnad genom dess fönster. Genom att blockera IR-strålning kan filmen hjälpa till att minska mängden värme som kommer in i bilen, vilket leder till en svalare och bekvämare miljö. Detta kan också bidra till att minska användandet av luftkonditioneringssystem, vilket leder till energibesparingar.

Sammantaget ger solfilm ett enkelt och effektivt sätt att skydda mot både UV-strålning och IR-strålning, samtidigt som det ger andra fördelar som ökad integritet och minskad bländning .


Vilken skyddsnivå erbjuder EVOFILM mot skadlig strålning?

EVOFILM erbjuder utmärkt skydd mot både UV-ljus och IR-strålning. Även om EVOFILM bara är 0,006 tum eller 0,15 mm tunn ger den ett utmärkt skydd mot skadliga strålar från solen. 

EVOFILM ska inte förväxlas med andra billiga solfilmer som ofta har väldigt dåligt skydd mot UV-ljus och IR-strålning, ibland till och med inget skydd alls. EVOFILM är tillverkad av högkvalitativ PVC av ett av världens ledande företag i branschen och kan konkurrera med några av världens mest kända varumärken inom solskydd vad gäller skydd mot skadlig strålning men till en bråkdel av priset.

EVOFILM skyddsnivåer mot skadlig strålning:

  • EVO95 Black:   UV-reduktion 98 %, IR-reduktion 79 % (VLT 5 %) 
  • EVO75 Dark:   UV-reduktion 98 %, IR-reduktion 55 % (VLT 25 %)
  • EVO50 Smoke:  UV-reduktion 84 %, IR-reduktion 48 % (VLT 50 %)
  • EVO25 Ice:  UV-reduktion 99 %, IR-reduktion 86 % (VLT 75 %)