Vad är solfilm gjort av?

Vad är solfilm gjord av?

Vanligtvis är solfilm gjord av ett tunt lager polyesterfilm som är belagt med ett lager av speciella kemikalier som kan blockera eller absorbera specifika våglängder av ljus. Denna beläggning kan innehålla färgämnen, metaller och/eller keramik, som används för att skapa en specifik nivå av nyans eller värmereduktion. Solfilm med statisk vidhäftning tex som EVOFILM görs vanligtvis av PVC medan det finns en mängd olika material som vanlig självklistrande solfilm är gjord med. EVOFILM är tillverkad av mjuk PVC.

Filmen som används i solfilm framställs vanligtvis genom en process som kallas extrudering, vilket innebär att polyesterpellets smälter och sedan tvingas det smälta materialet genom ett munstycke för att skapa ett kontinuerligt filmark. Detta ark beläggs sedan med de speciella kemikalierna för att skapa de önskade färg- och/eller värmereducerande egenskaperna.

Den exakta sammansättningen av kemikalierna som används i solfilm kan variera beroende på den specifika produkten och tillverkaren, men de är vanligtvis utformade för att blockera eller absorbera vissa våglängder av ljus utan att nämnvärt påverka sikten genom fönstret.


Några av fördelarna med solfilm är:

  1. Sekretess: Solfilm kan ge avskildhet genom att minska synligheten av bilens interiör från utsidan.
  2. Energibesparing: Solfilm kan hjälpa till att minska energikostnaderna genom att blockera värmen på sommaren.
  3. UV-skydd: Solfilm kan blockera skadliga UV-strålar som kan orsaka skador på huden och blekna interiören och andra föremål inuti bilen.

Sammantaget är avtagbar solfilm ett mångsidigt och bekvämt alternativ för dem som vill ha fördelarna med solfilm utan den permanenta installationen. Den är lätt att applicera och ta bort, och kan vara en bra lösning för tillfälliga installationer som tex i leasingbilar.


EVOFILM har högsta kvalitet

EVOFILM erbjuder utmärkt skydd mot både UV-ljus och IR-strålning, integritet och energibesparingar. EVOFILM tillverkas av en av världens största tillverkare av sekundära plaster. De är också en ledande tillverkare av polyesterfibrer och kopparklädda laminat av elektroniska material i världen. Detta säkerställer att EVOFILM alltid håller den absolut högsta materialkvaliteten.


EVOFILM är säkert

EVOFILM är certifierad enligt EU:s regelsystem REACH för skydd mot farliga kemikalier, och enligt EN71-3, för skydd mot migration av skadliga ämnen, en förordning som även används för till exempel leksaker.