FAQ EVOFILM®

Frågor & Svar om vår solfilm

Här hittar du svaren på de flesta frågorna om vår solfilm EVOFILM®. Och hittar du inte svaren på dina frågor så kontakta oss :)


EVOFILM® är inte en vanlig klister-solfilm utan en avtagbar solfilm. Så klart man undrar hur det funkar om aldrig satt solfilm tidigare eller om man kanske misslyckats med vanlig solfilm. 

Här har du svaren på de vanligaste frågorna om EVOFILM®. 

EVOFILM färdigskuren solfilm

Vanligaste frågorna

Kan man dra ner rutorna när man monterat EVOFILM®?

Ja rätt monterat är det inga problem att dra upp och ner rutorna som vanligt. EVOFILM® sitter klistrad mot rutan trots att det är en klisterfri solfilm.

Vilken toningsgrad ska jag välja på EVOFILM®?

Oavsett vilken toningsgrad du väljer på EVOFILM® så får du alltid en bra värmereducering och en bra bra sikt ut även vid mörkerkörning. Välj därför toningsgrad utifrån vilket utseende du vill ha på bilen och vilken insyn i bilen du vill ha eller behöver. Toningsgrad över 75% ger helt svarta rutor, "limolook" och ingen insyn i bilen. Toningsgrad under 75% ger intrycket av att bilen har tonade rutor men en viss insyn. Toningsgrad under 50% är "genomskinlig" och ger ett diskretare utseende med god insyn. Läs mer om toningsgrader på EVOFILM.

Är lagligt att använda EVOFILM®?

Ja. I Sverige är det lagligt att tona rutorna bakom föraren hur mörkt man önskar. Läs mer om regler för tonade rutor..

Kan man se ut även när det är mörkt om man har EVOFILM®?

Självklart annars vore det totalt livsfarligt att sätta solfilm på sin bil. Givetvis blir det mörkare i backspeglarna nattetid när man har solfilm monterad på bilen men det krävs inte mycket ljus tex från bilens backljus, från gatlyktor eller från andra bilar för att ge god sikt ut om du använder EVOFILM®. 

Hur monterar jag EVOFILM®?

Det är lätt att montera EVOFILM® även om du inte har någon erfarenhet av solfilm bara du är noggrann och arbetar metodiskt. Spraya rutan och filmen med monteringsvätska. Passa in den färdigskurna solfilmen på rutan och justera. Dra sen bort allt vatten mellan rutan och filmen med den medföljande monteringsskrapan. Klart! Blir det fel är det bara att ta loss solfilmen och göra om. Ingen risk för bubblor och veck. Verktyg för montering och en tydlig monteringsanvisning medföljer alltid. Läs mer om Läs mer om hur du monterar EVOFILM.


Produktfrågor

Vad är EVOFILM®?

EVOFILM® är en högkvalitativ avtagbar solfilm. EVOFILM® är tillverkad av mjuk PVC som gör den helt okänslig för böjning och veck vilket gör den lätt att montera även utan förkunskaper. 

Varför ska jag välja EVOFILM®?

EVOFILM® är perfekt för dig som vill tona rutorna på din bil till ett rimligt pris men saknar särskilda förkunskaper om hur man monterar solfilm. Eftersom EVOFILM® alltid levereras färdigskuret till formen på rutorna för just din bilmodell så sparar du också mycket tid och möda med att själv försöka skära till solfilmen.

Hur bra solskydd är EVOFILM®?

EVOFILM® är en solfilm av allra högsta kvalitet som ger dig ett mycket bra skydd mot solen. Med EVOFILM® kan du reducera solens UV- och IR strålning med ända upp till 80-90% beroende på vilken film och toningsgrad du väljer.Läs mer om olika solskydd till bilar.

Vilka garantier har EVOFILM®?

EVOFILM® har 5 års garanti på färgäkthet, mot sprickbildning och krackelering av solfilmen. Alla garantier följer givetvis med bilen även vid en överlåtelse. Läs mer om våra garantier på solfilm..

Finns EVOFILM® färdigskuren till alla bilmodeller?

Ja EVOFILM® kan levereras färdigskuren till nästan alla världens bilmodeller även till en del riktigt gamla årsmodeller. Vi uppdaterar ständigt sortimentet av bil- och årsmodeller men hittar du inte din bilmodell i vår shop så tveka inte att kontakta oss.

Kan man sätta EVOFILM® på en uppvärmd ruta?

Ja det går alldeles utmärkt att sätt EVOFILM® på en uppvärmd ruta. Det viktigaste att tänka på när man tonar uppvärmda rutor med solfilm, förutom att inte skada värmeslingorna när man drar ut monteringsvätskan med en skrapa, är att inte slå på värmen på ett par dagar efter att man har monterat filmen så att det får torka in och fästa ordentligt först.

Är det farligt om min hund eller mina barn slickar på EVOFILM®?

EVOFILM® är tillverkad av mjuk PVC dvs mjuk plast och precis som med all annan plast så ska man varken slicka, suga eller bita på den men små barn och hundar gör inte alltid som ska. Därför är det tryggt att veta att EVOFILM® är certifierat enligt Europiska unionens regelverk REACH, för skydd mot farliga kemikalier och enligt EN71-3, för skydd mot migration av skadliga ämnen vilket är det samma som används tex. för leksaker. Så ett slick eller två på rutan gör ingen skada men om jycken har lyckats dra loss och tuggat i sig halva filmen bör man givetvis kontakta sin veterinär...


Köpfrågor

Vad kostar EVOFILM®?

EVOFILM® kostar från 199 kr för en färdigskuren bård till vindrutan till 1199 kr för en komplett bil med färdigskuren solfilm till 5-7 bakre rutor och två framdörrar. Monteringsanvisning och monteringsverktyg ingår alltid. Se priser på EVOFILM.

Hur lång är leveranstiden på EVOFILM®?

Normalt skickar vi din order inom 2-4 arbetsdagar från att vi mottagit och godkänt din beställning. Alla order produceras efter beställning i tur och ordning. I högsäsong april till juli kan leveranstiden bli något förlängd. Har du bråttom så kontakta oss gärna så kan vi oftast lösa det redan samma dag.

Vad gör jag om EVOFILM® inte passar mina bilrutor?

Det första du ska göra om du ser att solfilmen du fått inte passar till rutorna på din bil är att noga kontrollera att du har beställt solfilm till rätt bil- och årsmodell. Tänk på att en bil av samma årsmodell kan finnas i två olika utföranden om tillverkaren har genomfört ett modellbyte under det året. Om du har beställt rätt solfilm och den ändå inte passar perfekt ska du givetvis kontakta oss så att vi kan få rätta till problemet.

Kan jag ångra mitt köp av EVOFILM®?

Färdigskuren solfilm är en s.k. tillverkningsvara dvs. att den är specialtillverkad på beställning till ett specifikt ändamål. Då gäller inte Ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Vi erbjuder därför istället en Återköpsgaranti där vi köper tillbaka din solfilm mot ett prisavdrag. Om du har beställt solfilm och vill ångra dig så kontakta oss så brukar vi alltid hitta en lösning som gör att du trots allt blir nöjd. Läs mer om våra fina Köpvillkor på solfilm och våra fantastiska fantastiska garantier på solfilm


Övriga frågor

Kan jag sätta EVOFILM® på vanliga fönster?

Det går bra att montera EVOFILM® på vanliga fönster där man vill minska solljuset och värmestrålningen eller insynen. Observera dock att denna typ av invändigt monterad solskyddsfilm INTE ska användas på fönster som är gasfyllda eller som har energiglas. Dessa typer av fönster är konstruerade för att släppa igenom solvärme. Om man monterar invändig solskyddsfilm på sådana fönster finns risk att värmen stoppas i glaset och det riskerar till slut att spricka. För mer information kontakta oss eller din lokala glasmästare.