FAQ EVOFILM®

Frågor & Svar om vår solfilm

Här hittar du svaren på de flesta frågorna om vår solfilm EVOFILM. 


Vanligaste frågorna

Kan man dra ner rutorna när man monterat EVOFILM?

Ja rätt monterat är det inga problem att dra upp och ner rutorna som vanligt. EVOFILM sitter klistrad mot rutan trots att det är en klisterfri solfilm.

Vad kostar EVOFILM®?

EVOFILM® kostar från 799 kr och uppåt beroende på bilmodell. EVOFILM till framdörrar kostar 499 kr men kan köpas till för 349 kr vid köp av solfilm till bilens bakre rutor (erbjudandet hittar du i kassan) och en board till vindrutan kostar 249 kr. Monteringsanvisning, monteringsverktyg och EVOGEL ingår alltid utan extra kostnad. Se priser på EVOFILM.

Hur lång är leveranstiden på EVOFILM?

Normalt skickar vi din order inom 1-3 arbetsdagar från att vi mottagit och godkänt din beställning. Alla order produceras efter beställning i tur och ordning. I högsäsong april till augusti kan leveranstiden bli något förlängd. Vill du ändra på din order måste du göra det inom 24h. Därefter är ordern bindande och kan inte ändras. Läs våra Köpvillkor.

Vilka garantier har EVOFILM?

EVOFILM® har 5 års garanti på färgäkthet, mot sprickbildning och krackelering av solfilmen. Alla garantier följer givetvis med bilen även vid en överlåtelse. Läs mer om våra Garantier 

Vilken toningsgrad ska jag välja på EVOFILM?

Oavsett vilken toningsgrad du väljer på EVOFILM® så får du alltid en bra värmereducering och en bra bra sikt ut även vid mörkerkörning. Välj därför toningsgrad utifrån vilket utseende du vill ha på bilen och vilken insyn i bilen du vill ha eller behöver. Toningsgrad över 75% ger helt svarta rutor, "limolook" och ingen insyn i bilen. Toningsgrad under 75% ger intrycket av att bilen har tonade rutor men en viss insyn. Toningsgrad under 50% är "genomskinlig" och ger ett diskretare utseende med god insyn. Läs mer om toningsgrader på EVOFILM eller beställ gratis Varuprover på våra solfilmer.

Hur monterar jag EVOFILM?

Det är lätt att montera EVOFILM® även om du inte har någon erfarenhet av solfilm bara du är noggrann och arbetar metodiskt.  Blir det fel är det bara att ta loss solfilmen och göra om eftersom den är klisterfri. Ingen risk för bubblor och veck. En tydlig monteringsanvisning medföljer alltid och dessutom har vi bra videos som visar hur man monterar EVOFILM. Läs mer om hur du monterar EVOFILM.

Kan man sätta EVOFILM på fabrikstonade rutor?

Ja det går alldeles utmärkt att sätta EVOFILM på fabrikstonande rutor. Det är t.o.m. så att vi rekommenderar att man gör det eftersom fabrikstonade rutor bara är färgat glas dvs att de ger inget skydd mot vare sig UV- eller IR strålning.  Monterar du solfilm på fabrikstonat glas får ett bra skydd mot både värme och insyn. Notera att det inte finns någon standard för fabrikstonat glas dvs att det inte går att säga att "jag vill ha samma toning på filmen som redan sitter finns i glaset" utan det måste avgöras från fall till fall. Är du osäker på vilken film du ska köpa så beställ gratis Varuprover på våra solfilmer innan du lägger din order.

Vad gör jag om EVOFILM inte passar mina bilrutor?

Det första du ska göra om du ser att solfilmen du fått inte passar till rutorna på din bil är att noga kontrollera att du har beställt solfilm till rätt bil- och årsmodell. Kontrollera gärna din bils års- och karossmodell i Fordonsregistret. Tänk på att en bil av samma årsmodell kan finnas i två olika utföranden om tillverkaren har genomfört ett modellbyte under det året. Läs mer om kaross- och årsmodeller. Om du har beställt fel solfilm till din bil kan du beställa en ny uppsättning till ett kraftigt reducerat pris genom vår unika Felbeställningsgaranti Har du beställt rätt solfilm till din bil och den ändå inte passar perfekt ska du givetvis göra en Reklamation så att vi kan få rätta till felet.

Kan jag ångra mitt köp av EVOFILM?

Nej. Färdigskuren solfilm är en s.k. tillverkningsvara dvs. att den är specialtillverkad på beställning till ett specifikt ändamål. Då gäller inte Ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Vi erbjuder därför istället som enda solfilmsföretag i världen en unik Återköpsgaranti där vi köper tillbaka din solfilm mot ett prisavdrag.  Läs alltid våra Köpvillkor och våra Garantier innan du beställer. Vill du nyttja Återköpsgarantin gör du det här.


Produktfrågor

Vad är EVOFILM®?

EVOFILM® är en högkvalitativ klisterfri avtagbar solfilm för bilar. EVOFILM® är tillverkad av mjuk PVC (till skillnad från traditionell solfilm, klisterfilm, som är tillverkad av hård PVC) vilket gör den okänslig för böjning och veck. Eftersom EVOFILM är klisterfri så är den lätt att montera även utan förkunskaper. Läs mer om EVOFILM.

Finns EVOFILM färdigskuren till alla bilmodeller?

Ja EVOFILM finns färdigskuren till nästan alla världens bilmodeller även till en del riktigt gamla bilmodeller. I butiken hittar du ett urval av de vanligaste och mest populära modellerna. Hittar du inte din bilmodell i butiken så tveka inte att skicka in en Förfrågan till oss. Notera dock att vi inte levererar solfilm till lastbilar, grävmaskiner, traktorer, husvagnar, husbilar, båtar utan endast till bilar.

Är lagligt att använda EVOFILM®?

Ja. I Sverige och i de flesta EU länder är det lagligt att tona rutorna bakom föraren hur mörkt man önskar. Läs mer om regler för tonade rutor i Sverige.

Hur bra solskydd är EVOFILM®?

EVOFILM® är en solfilm av allra högsta kvalitet som ger dig ett mycket bra skydd mot solen strålning. Med EVOFILM® kan du reducera solens UV- och IR strålning med ända upp till 99% beroende på vilken film och toningsgrad du väljer. Läs mer om EVOFILM.

Kan man se ut även när det är mörkt om man har EVOFILM på sin bil?

Självklart annars vore det totalt livsfarligt att sätta solfilm på sin bil. Givetvis blir det mörkare i backspeglarna nattetid när man har solfilm monterad på bilen men det krävs inte mycket ljus tex från bilens backljus, från gatlyktor eller från andra bilar för att ge god sikt ut om du använder EVOFILM. Se ett exempel på EVO95 monterat på en bil.

Kan man sätta EVOFILM på en uppvärmd ruta?

Ja det går alldeles utmärkt att sätt EVOFILM® på en uppvärmd ruta. Det viktigaste att tänka på när man tonar uppvärmda rutor med solfilm, förutom att inte skada värmeslingorna när man drar ut monteringsvätskan med en skrapa, är att inte slå på värmen på ett par dagar efter att man har monterat filmen så att det får torka in och fästa ordentligt först.

Kan man sätta EVOFILM® på vanliga fönster?

Nej. Vi rekommenderar inte att EVOFILM monteras på fastighetsfönster. EVOFILM går heller inte att montera på fönster av plexiglas tex i husvagnar, husbilar, båtar, fritidshus etc.

Är det farligt om min hund eller mina barn slickar på EVOFILM®?

EVOFILM® är tillverkad av mjuk PVC dvs mjuk plast och precis som med all annan plast så ska man varken slicka, suga eller bita på den men små barn och hundar gör inte alltid som ska. Därför är det tryggt att veta att EVOFILM® är certifierat enligt Europiska unionens regelverk REACH, för skydd mot farliga kemikalier och enligt EN71-3, för skydd mot migration av skadliga ämnen vilket är det samma som används tex. för leksaker. Så ett slick eller två på rutan gör ingen skada men om jycken har lyckats dra loss och tuggat i sig halva filmen bör man givetvis kontakta sin veterinär...